Vestiging Rijswijk ook op zondag geopend!
Doe het zelf hulp of professionele montage Persoonlijk advies 070 - 39 06 060 Al meer dan 30 jaar ervaring

5 tips voor het onderhoud van uw waterbed

By bed,

  Filed under: Waterbed
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor 5 tips voor het onderhoud van uw waterbed

Een goed onderhoud van uw waterbed is belangrijk, het verlengt de levensduur van het bed. Een waterbed heeft niet veel onderhoud nodig, maar toch zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Daarom geven wij u 6 tips voor het onderhoud van uw waterbed.

1.      Waterbedconditioner toevoegen

Voeg elke 6 maanden waterbedconditioner toe aan uw waterbed. Deze conditioner gaat de algengroei en de vorming van luchtbellen tegen. Sommige waterbedmerken laten de fabrieksgarantie vervallen als u niet tijdig voldoende waterbedconditioner aan het water toevoegt. Dit laat wel zien hoe belangrijk het is om conditioner toe te voegen aan het water. Het water hoeft dus niet geheel ververst te worden, zoals sommige mensen denken. Het toevoegen van conditioner is voldoende.

2.      Reinig het vinyl

Door het vinyl van uw waterbed te reinigen en te voeden met vinylreiniger voorkomt u uitdroging en houdt u het waterbed fris en hygiënisch. Zo blijft uw bed soepel en in topconditie en dat ligt lekkerder. Wij raden u aan om eens in de twee maanden uw waterbed te reinigen met vinylreiniger.

3.      Bed ontluchten

Lucht in uw waterbed vermindert het slaapcomfort. Daarom kan een waterbedbezitter niet zonder een ontluchtingspompje. Door uw bed regelmatig te ontluchten heeft u geen last meer van klotsend water. Hoe vaak u uw waterbed moet ontluchten hangt van meerdere factoren af, waaronder de afgestelde druk. Een nieuw waterbed zou in het begin vaker ontlucht moeten worden. De richtlijn is ongeveer twee keer per jaar ontluchten.

4.      Tijk luchten en wassen

Een tijk beschermt uw waterbedmatras tegen beschadigingen en zorgt voor extra comfort. Het is echter wel belangrijk om de tijk regelmatig te wassen. Want tijdens het slapen transpireert iedereen en het transpiratievocht wordt dan opgenomen door de tijk. Door de tijk te laten luchten verdampt het transpiratievocht. Ons advies is om de tijk dagelijks te laten luchten. Dit kunt u doen door het dekbed van uw bed te halen of naar achteren te klappen. Naast het laten luchten is het ook belangrijk dat de tijk regelmatig gewassen wordt. Volg hiervoor de wasvoorschriften die op de tijk staan.

5.      Geurbestrijders

Wanneer er bacteriën groeien in het water kan dit voor een onaangename geur zorgen. Dit is te bestrijden met geurbestrijders die u aan het water toevoegt. De geurbestrijders pakken de geur aan bij de oorzaak. Het zorgt er dus niet alleen voor dat de onaangename geur verdwijnt, maar ook dat de oorzaak wordt opgelost.

6.      Zorg voor een reparatiesetje

Goed onderhoud is natuurlijk belangrijk voor uw waterbed en verlengt de levensduur. Echter is het verstandig om ook altijd een reparatiesetje in huis te hebben. Een reparatiesetje bestaat uit een stukje vinyl en een tube waterbeddenlijm zodat u niet al te grote lekken kunt repareren.

Bestel eenvoudig online

Alle producten die u nodig heeft voor het onderhoud van uw waterbed vindt u in onze webshop. Veel onderhoudsproducten vindt u nergens anders voordeliger dan bij ons. Heeft u vragen over het onderhoud van uw waterbed? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat.

Comments are closed for this post.