Over Merkwaterbed.nl

Merkwaterbed.nl is opgericht door waterbeddenfanaat Martijn Holtzer, een echte pionier met tientallen jaren ervaring met het waterbed en elk denkbaar ander soort slaapcomfort. Martijn bestiert tegenwoordig onder de firmanaam Dreamzzz twee winkels in de regio Den Haag. In de Rijswijkse winkel kun je kennis maken met alle mogelijke verschillende waterbedden van diverse merken. In de Haagse vestiging ontbreken de waterbedden, maar je kunt er wel terecht voor serviceproducten en de huur van een waterpomp bijvoorbeeld.

Het grote voordeel van slaapspeciaalzaak Dreamzzz is onder meer gelegen in het feit dat je goed kunt vergelijken: de diverse waterbedmerken onderling natuurlijk, maar je kunt het waterbed ook testen en daarna een boxspring, lattenbodem of spiraal met pocketvering, traagschuim of elk ander type matras van onder andere Velda, Pullman of M-Line uitproberen. (Vestiging Rijswijk.)

Merkwaterbed.nl is de waterbeddenwebshop van Dreamzzz. De shop was oorspronkelijk vooral bedoeld om bezitters van waterbedden van onderdelen te voorzien, maar omdat er veel vraag was naar complete waterbedden zijn die inmiddels in het assortiment opgenomen.
Merkwaterbed.nl is misschien niet de grootste, maar wel de meest veelzijdige waterbeddenwebshop van Nederland. We zijn trots op ons complete assortiment! We hebben verschillende merken, waren jarenlang de grootste dealer van StretchTop, dat helaas niet meer bestaat, maar met Lunalife, Poseidon en Aqualijn hebben we nog steeds een mooi uitgewogen, compleet assortiment. Belangrijk aspect: we hebben niet alleen kennis van de waterbeddenmerken die we nu voeren, maar ook kennis van en ervaring met alle mogelijke waterbedden die in het verleden zijn gemaakt. We kunnen je dus altijd goed adviseren.

Het waterbed werd in Nederland nog niet zo lang geleden geïntroduceerd (zie ook Geschiedenis) en het is maar een betrekkelijk korte tijd echt heel populair geweest bij een groot publiek. Die grote populariteit zette indertijd echter ook meteen het verval in. Tal van winkeliers en leveranciers probeerden aan te haken bij de trend. Helaas vaak zonder veel liefde voor of kennis van het waterbed te bezitten. Als gevolg daarvan namen ze het wat minder nauw met de kwaliteit en ook met de service, zodat sommige bezitters teleurgesteld werden in het waterbed en afhaakten, voor ander slaapcomfort kozen.

Zeer ten onrechte, want het comfort van een werkelijk goed waterbed, dat met zorg is geïnstalleerd door een vakman of handige amateur, is nog steeds onovertroffen wat betreft slaapcomfort! Een goed waterbed biedt egale ondersteuning over het complete lichaamsoppervlak. Lichtjes zwevend geef jij je volledig ontspannen over aan de slaap die niet lang op zich laat wachten. Jouw waterbed is heerlijk warm in de koude wintermaanden, maar in de zomer juist aantrekkelijk koel. Heb je een duo, dan kunnen zowel de stevigheid als de temperatuur van de twee slaapplaatsen individueel worden ingesteld. Dat kan alleen met een waterbed!

De veelzijdigheid van het waterbed is onbegrensd. Het is er in allerlei soorten en maten en nog meer uitvoeringen; het komt aan praktisch iedere individuele slaapwens tegemoet. De onderlinge verschillen tussen watermatrassen zijn wel veel groter dan tussen die van conventionele bedden. Waterbedden verschillen in eigenschappen en in uiterlijk enorm van elkaar. Tussen een ongestabiliseerde watermatras en de zwaarst gestabiliseerde watermatras is het verschil echt enorm groot. Hetzelfde geldt voor het uiterlijk van de bedden. Sommige waterbedden zien eruit als een boxspring combinatie, andere voldoen nog steeds aan het stereotype beeld van het hardside waterbed (een houten frame of bak die de watermatras steun biedt) van de waterbedpioniers van tientallen jaren geleden. Alleen daardoor al onderscheidt het moderne waterbed zich van alle andere varianten in slaapcomfort.

Het is met waterbedden zoals met auto’s: een Skoda is geen Porsche en een Lunalife is geen Poseidon. Maar naast de onderlinge verschillen zijn er ook overeenkomsten: alle waterbedmerken kennen een grotere variatie in ligcomfort dan conventionele bedden kunnen beiden. De temperatuur van elk waterbed kan geheel naar eigen wens worden ingesteld. Daarnaast veroudert een waterbed trager dan een conventioneel bed, maar het veroudert wel!
Na 10 of 12 jaar behoort de watermatras te worden vervangen door een nieuwe om het risico van lekkages en verminderd comfort te voorkomen.

Merkwaterbedden worden volgens andere normen geproduceerd dan de merkloze bedden die op de markt worden aangeboden. Geen kwaad woord over die bedden, maar vergelijk ze niet met bijvoorbeeld een product zoals van StretchTop in het verleden of die van Poseidon van nu. Smart bouwt sportauto’s, net als Porsche., maar niemand scheert ze over dezelfde kam. Doe dat dan ook met waterbedden niet!
Merkwaterbed.nl heeft vooral gekozen voor merkfabrikanten omdat die een breder scala van producten aanbieden en omdat ze innovatiever zijn. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van design en comfort worden altijd het eerst door de merkfabrikanten gelanceerd. Zo zijn het de merkfabrikanten zoals Tempur geweest die het met waterbedden verwante traagschuim matrassen (NASA- foam, weet je nog?) introduceerden, Auping vond de spiraalmatrasdrager uit en Pullman de binnenveringmatras.
Daarom kiest slaapspeciaalzaak Dreamzzz voor merkfabrikanten en Merkwaterbed.nl maakt daarop geen uitzondering. We zijn immers inmiddels zelf een betrouwbaar merk!