Stabiliteit

Hoe lang u wilt nadeinen na een beweging op uw waterbed, dat is een persoonlijke keuze. Sommige mensen houden van het vrije verkeer van het water in de matras, andere houden het graag rustig. Ieder merk heeft eigen opvattingen over zwak of sterk gestabiliseerd en elk merk heeft eigen methoden om het water tot rust te brengen. De nadeintijden van verschillende matrastypen in kaart gebracht:

 

Ongestabiliseerd, nadeintijd meer dan 8 seconden: Lunalife Freemotion, Stretch Top 0%.
Licht gestabiliseerd, 3-6 seconden nadeintijd: LunaLife MidiMotion, Stretch Top 60%, Poseidon P750.
Gestabiliseerd op 2-3 seconden: Lunalife EMotion, Stretch Top 80%, Poseidon Megamax*.
Zwaar gestabiliseerd, 1-2 seconden: Lunalife SlowMotion, Stretch Top 100%, Poseidon P950, Poseidon Ultramax*.
Zeer zwaar gestabiliseerd, 0-1 seconden: Lunalife NoMotion, StretchTop 120%, Poseidon P1250.

 

*De Poseidon Megamax en Ultramax ‘hydraulic’ matrassen zijn uitgerust met een zogeheten ‘kamerstabilisatie’ terwijl de stabilisatie van elke andere watermatras bestaat uit een opstapeling van een of meer fiberlagen. Bij een kamerstabilisatie wordt het water opgesloten in een aantal compartimenten die door middel van openingen met elkaar zijn verbonden. Deze compartimenten zijn gemaakt van hetzelfde vinyl als de buitenkant van de matras. Dit systeem staat garant voor optimaal comfort. Als u gaat liggen stroomt het water langzaam van het ene compartiment naar het andere. Het bed stelt zich als een waterbed in op uw gewicht, terwijl de nadeintijd praktisch tot 0 wordt gereduceerd. Met deze matrassen uit de ‘Hydraulic Collection’ profiteert u optimaal van de voordelen van waterbedden èn die van conventionele bedden.

 

Poseidon maakt daarbij ook gebruik van een speciaal geprofileerd vinyl dat het comfort nog meer verstrekt. Stretch Top biedt die mogelijkheid van geprofileerd vinyl ook, maar dan als keuze met een geringe meerprijs.
Het is logisch dat deze exclusieve, comfortverhogende innovaties een hogere verkoopprijs tot gevolg hebben.