Vestiging Rijswijk ook op zondag geopend!
Doe het zelf hulp of professionele montage Persoonlijk advies 070 - 39 06 060 Al meer dan 30 jaar ervaring

Geschiedenis van het waterbed

Prehistorie

Het waterbed is al zo oud als de weg naar Rome. De oude Perzen (nu Iran) sliepen al in de grijze oudheid op aan elkaar genaaide geitenvellen die werden gevuld met water. Toch heeft het tot een eind in de 20e eeuw geduurd voordat er een moderne variant van het waterbed werd ontwikkeld. In de V.S. waren het met name de toenmalige hippies die de watermatras nieuw leven in bliezen. Oorspronkelijk sliepen ze op een grote waterzak. Fabrikanten namen het idee over en zij ontwikkelden de eerste watermatrassen. In de oorspronkelijke uitvoering waren die ook niet veel meer dan een waterdichte zak met een vulopening.

Het waterbed bleef nog geruime tijd een product dat voornamelijk werd gekozen door de alternatieve consument. Het is daarom geen toeval dat het een Canadese hippie was,  Douglas Damude die het waterbed in Europa introduceerde. Samen met een Amsterdammer (Hans Donk) begon hij aan de Amsterdamse Kerkstraat, ter hoogte van de Amstel, een piepkleine waterbeddenwinkel. Er kon precies één bed in staan… Hun ‘merk’: Poseidon, genoemd naar de Griekse watergod. Ze bouwden zelf de ledikanten en kochten de matrassen in Canada.

Poseidon.

Toen de omzet begin jaren ’80 serieus begon te groeien, werd een winkelpand aan de Amsterdamse Bilderdijkstraat gehuurd. Daar begon de victorie. Poseidon werd in hoog tempo een redelijk bekend merk. In binnen- en later ook in buitenland zelfs. Succes is aanstekelijk en verleidelijk dus kwamen er tal van navolgers: Aqualinia, Atlantic, Baltimore, Cascade, Delfin, Halcyon, Kettering, StretchTop, Halcyon en nog veel meer producenten en merken betraden de markt.

Het waterbed werd populair en het bleef dat vele jaren. De keerzijde van die medaille: de populariteit van het waterbed trok producenten en handelaren aan die het niet zo nauw namen met kwaliteit en service. Winkeliers en producenten, ze kwamen en ze gingen. Leveranciers die ‘levenslange’ garantie beloofden hielden er zelf binnen een paar jaar mee op. Dat alles deed de reputatie van het waterbed geen goed en vele consumenten ruilden het teleurgesteld in voor een boxspring combinatie of ander conventioneel bed. Ten onrechte, zoals iedereen weet die nog steeds op water slaapt en dus een echte ervaringsdeskundige is.

De kenners weten intussen ook beter dan wie ook dat de keuze van een waterbed en de keuze van de leverancier daarvan, heel belangrijk is. Wie zorgeloos vele jaren wil profiteren van de grote voordelen van het slapen op water, die doet er goed aan een betrouwbaar merk te kiezen. En een leverancier te selecteren die zijn afspraken en beloften trouw na komt.

Merkwaterbed.nl en de slaapspeciaalzaken van Dreamzzz zijn dealer van verschillende waterbedmerken, zoals Lunalife (eerder bekend als Lunarest), Poseidon en Aqualijn. Management en medewerkers van Dreamzzz (en dus ook van Merkwaterbedden.nl) hebben vele (soms tientallen) jaren ervaring met waterbedden. In onze Rijswijkse winkel kun je een groot deel van ons assortiment uitproberen en natuurlijk ook terecht voor een goed advies. (Niet in onze Haagse vestiging.) Bij Dreamzzz koop je veilig en vertrouwd. In de winkels èn online via Merkwaterbed.nl. Merkwaterbed.nl/Dreamzzz komt alle eigen garantieverplichtingen en die van de fabrikanten nauwgezet na. Na je aankoop kun je rekenen op een uitstekende after sales service.

We hebben onze eigen servicedienst, zodat we ook dat aspect van het werk in eigen hand houden en de kwaliteit daarvan kunnen garanderen.

Slapen op waterbed