Mono of duomatras?

Wanneer kiest u voor het mono- wanneer voor het duomatras?

Het mono matras

Een mono matras is een matras dat bestaat uit één stuk. Deze komt voor in eenpersoons of in tweepersoons uitvoering. De mono is voordeliger dan een duo matras, een gleuf in het midden ontbreekt en u heeft maar één verwarmingselement hier nodig.comfortzone-mono
De mono is in tweepersoonsuitvoering echter sterk af te raden als het verschil in gewicht tussen de partners onderling groot is, meer dan 25 kg. Dit type is ook minder geschikt als de gebruikers verschillende wensen t.a.v. de temperatuur van het bed hebben. Omdat het waterbed het enige bed is waarvan de temperatuur geregeld kan worden, is het zonde daar geen gebruik van te maken als de ‘smaken in dat opzicht van elkaar verschillen’. Kies dan voor een duomatras.

Het duo matras

Een duomatras bestaat uit twee losse matrassen die samen een bed vormen. Het is mogelijk te kiezen voor twee (eventueel sterk) verschillende stabilisatievormen zonder verlies van comfort. Dat is zeker aan te bevelen als de partners onderling sterk in gewicht verschillen of andere wensen hebben t.a.v. de stabilisatie. Dat geldt ook voor uiteenlopende temperatuurvoorkeuren.
Kortom: als de slaappartners verschillen in gewicht, of smaak t.a.v. stabilisatie en temperatuur, dan is een duomatras de logische keuze.
De prijs ligt hoger dan die van de mono, omdat u in plaats van één, twee matrassen bestelt en ook over twee verwarmingselementen moet beschikken.
Wat is de rechter en wat is de linkermatras van een duo? Dat is vanuit het voeteneinde gezien: links is dan de matras aan uw linkerhand.duo matras

Waarom een waterbed

Veel mensen slapen op een boxspring, maar waarom geen waterbed? Hier zijn de voordelen en nadelen van het slapen op water.

Een waterbed zorgt ervoor dat uw lichaam volledig ondersteund wordt. Het water laat het bed zich vormen naar uw lichaam waardoor het aangenaam wordt voor de rug.