Vestiging Rijswijk ook op zondag geopend!
Doe het zelf hulp of professionele montage Persoonlijk advies 070 - 39 06 060 Al meer dan 30 jaar ervaring

Stabilisatie

Kies je stabilisatie

Misschien wel het allerbelangrijkste keuzecriterium bij de selectie van het watermatras dat bij je past: de stabilisatie.
Houd je van het vrije verkeer van het water in de matras?
Kies dan voor ongestabiliseerd. De nadeintijd is meer dan 8 seconden.
De meeste mensen kiezen voor meer rust in bed en dan toont het waterbed zijn bij uitstek veelzijdige karakter, je kunt er alle kanten mee op:

  • Licht gestabiliseerd, nadeintijd 3 tot 6 seconden, rustig deinen!
  • Gestabiliseerd: 2-3 seconden beweging, de deining vloeit snel weg.
  • Zwaar gestabiliseerd: 1-2 seconden, er is geen sprake van deining.
  • Zeer zwaar gestabiliseerd: 0-1 seconden, praktisch bewegingsloos.

Bij duo-matrassen kunt je gerust twee verschillende stabilisatievormen voor de matrassen kiezen, mits van hetzelfde merk.

Bij watermatrassen valt meer te kiezen dan alleen de afmeting en de stevigheid van de matras. Kies eerst een merk, dan de maat en dan de gewenste stabilisatie.
De meeste merken leggen vezelplaten in de matras om het water te bedwingen.
Een uitzondering is de hydrauliclijn van Poseidon en ook de Poseidon Perfect Motion is afwijkend.
De Megamax en Ultramax ‘hydraulic’ matrassen van Poseidon zijn uitgerust met een zogeheten ‘kamerstabilisatie’, terwijl de stabilisatie van elke andere watermatras bestaat uit een opstapeling van een of meer fiberlagen. Bij een kamerstabilisatie wordt het water opgesloten in een aantal compartimenten die door middel van openingen met elkaar zijn verbonden. Deze compartimenten zijn gemaakt van hetzelfde vinyl als de buitenkant van de matras. Ze vertragen het waterverkeer, maar verhinderen dat niet.
De Poseidon Perfect Motion heeft een interieur van piramidevormige schuimplaten dat zorgdraagt voor een heel stabiele ligging.