Vestiging Rijswijk ook op zondag geopend!
Doe het zelf hulp of professionele montage Persoonlijk advies 070 - 39 06 060 Al meer dan 30 jaar ervaring

Wat is de beste temperatuur voor mijn waterbed?

By bed,

  Filed under: Waterbed
  Comments: Reacties uitgeschakeld voor Wat is de beste temperatuur voor mijn waterbed?

Een vraag die wij vaak krijgen over waterbedden is wat is de beste temperatuur van het waterbed? Helaas kunnen wij daar geen standaard antwoord op geven. De beste temperatuur is namelijk voor iedereen anders en heeft ook nog eens te maken met verschillende omgevingsfactoren.

Persoonlijke voorkeur

De beste temperatuur voor uw waterbed heeft ten eerste te maken met persoonlijke voorkeuren. Heeft u het snel warm of juist koud? De meeste mensen vinden een temperatuur van 28 graden het lekkerst. Vaak wordt de temperatuur in de zomer teruggezet naar 26 graden en in de winter naar 29 graden. Maar wat voor u de fijnste temperatuur is moet u zelf ervaren.

Seizoensinvloeden

Het seizoen heeft ook zeker een invloed op de temperatuur van uw waterbed. In de zomer zetten de meeste mensen de temperatuur wat naar beneden en in de winter wat omhoog. Zo heeft u in de winter een behaaglijk warm bed waar u zo in kunt stappen en houdt u uw bed in de zomer lekker koel. Maar daarnaast zijn ook uw persoonlijke omstandigheden weer van invloed. Want wanneer u in de winter een dikke winterpyjama draagt en een winterdekbed over heeft kan een temperatuur van 29 graden als nog wat aan de hoge kant zijn. Mensen denken vaak dat het verwarmingselement van het waterbed in de zomer niet meer aan hoeft, omdat het dan buiten warm genoeg is. Echter moet u ook in de zomermaanden het verwarmingselement wel gebruiken. Deze slaat namelijk alleen aan wanneer de temperatuur te laag is. Daarnaast is koud slapen niet goed voor uw spieren en gewrichten. De lichaamstemperatuur is zo rond de 28 graden. Wanneer het water waar u op slaapt kouder is, onttrekt het water warmte van het lichaam. Hierdoor kunnen uw spieren en gewrichten stijf worden. Daarom adviseren wij u om in de zomer een temperatuur van ongeveer 26 graden in te stellen om stijve spieren en gewrichten te voorkomen.

Isolerende werking van het dekbed

Het dekbed dat over het waterbed ligt heeft ook invloed op de temperatuur van het waterbed. Niet alleen de dikte van het dekbed, maar ook het feit of deze wel of niet opengeslagen op het bed ligt heeft invloed. Wanneer er overdag een (dik) dekbed over het waterbed heen ligt heeft dit een isolerende werking waardoor de temperatuur van het water constant blijft. Wanneer het dekbed opengeslagen ligt, kan de warmte wat makkelijker weg. In de zomer kunt u dan ook het dekbed van uw bed afhalen waardoor de temperatuur overdag wat daalt en u ’s avonds in een heerlijk koel bed kunt stappen.

Maximale temperatuur waterbed

De meeste verwarmingselementen kunnen worden ingesteld op een maximale temperatuur van 32 graden. Sommige verwarmingselementen gaan tot maximaal 36 graden. Echter is dit meer bedoelt om uw bed snel op te warmen zodat u, vooral gedurende de wintermaanden, in een lekker warm bed kunt stappen. Op het moment dat u het bed in stapt zet u de temperatuur weer naar circa 28 graden terug. Het is niet aan te raden om met een veel hogere temperatuur te gaan slapen. Uw lichaamstemperatuur is namelijk rond de 28 graden. Wanneer uw bed 32 graden is gaat u zweten om de overtollige warmte kwijt te raken.

Advies op maat

Heeft u vragen over de beste temperatuur van uw waterbed of over de verwarmingselementen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over en kunnen u een advies op maat geven.

Comments are closed for this post.